Kakkoskellolla liikkeelle

Kakkoskellolla liikkeelle

Ensimmäinen älykelloni oli Apple-watch. Hankin sen siksi, että tiesin siinä olevan sykemittarin, ja ajattelin että rannemittari on mukavampi käytössä kuin sykevyö. Niinkuin mielestäni edelleen onkin!

En valinnut Garminia tai muuta urheilun erikoiskelloa, koska ne tuntuivat kohtuuttoman hintaisilta ja niistä puuttuivat kaikki lisäsovellukset, jotka taas tulivat älykellon mukana ikäänkuin bonuksena. Koska lisäksi puhelimenikin oli Apple niin ajattelin että ne toimivat parhaiten yhteen. Ei se Applekaan halvin ollut, mutta tuntui paremmalta hinta/laatu-suhteessa ja sen sai kytkettyä MapMyRuniin, tai tarkemmin sanottuna MapMyRunista löytyi watch-versio, jonka pystyi kelloon lataamaan.

Kun olin tyytyväisenä käyttänyt kallista Applen kelloa kaksi ja puoli vuotta, sen kellotaulu irtosi. Se jai yhdeltä sivulta kiinni rannekkeeseen (johtonipussa roikkuen), ja teknisesti kyllä toimi, mutta oli käytännössä käyttökelvoton. Yritin saada sen korjattua takuuna, mutta takuu oli umpeutunut kahden vuoden kohdalla. Korjaus olisi maksanut 80% siitä mitä uusi kello. Se lensi roskiin (tai siis tottakai elektroniikkajätteen keräykseen), ja päätin että en enää osta niin kallista uutta.

En vieläkään tiedä, oliko kello vain tavallista kovemmalla käytöllä, reagoiko se huonosti hikeen ja muuhun kosteuteen (käytin sitä kesät talvet päivittäin kaikissa urheilusuorituksissa) vai oliko vain huono kappale. Voi hyvinkin olla, että esim. Polarin tai Garminin kellot olisivat kestäneet urheilukäyttöä pitempään. Ainakin Polarin sykemittarini (joka vaati sen vyön, josta en tykännyt) oli toiminut jo viisi vuotta ilman ongelmia tai rikkoontumisia, ja varmaan toimii vieläkin jos vaihdan siihen uudet patterit.

Harjoittelin jonkun aikaa ihan kokonaan ilman sykemittausta, pelkän puhelimen sovelluksen (MapMyRun) kanssa. Sain hyvät tilastot, pystyin seuraamaan nopeutta ja matkoja, ja se kertoi väliaikoja korvanappiin ihan juuri kuten halusin. Vain se syke jäi puuttumaan.

Sitten keksin, että voisin hankkia edullisemman hintaluokan kellon lenkkien tueksi. Jos 50€ kello hajoaa kahden vuoden jälkeen, se harmittaa paljon vähemmän kuin 300€ kello. Halvan kellon kanssa uskaltaa mennä uimaan tai suihkuun, eikä se kirpaise niin pahasti jos se ei tykkääkään vedestä. Sitä voi pitää melko huolettomasti kädessä tilanteessa kuin tilanteessa, ja halvoissakin sykekelloissa on nykyään kaikki älykellon tärkeimmät ominaisuudet.

Colmin P8 osottautui juuri tällaiseksi kelloksi. Bonuksena se vielä kytkeytyi suoraan MapMyRuniin, eli pystyin jatkamaan tutulla sovelluksella, mutta nyt sykkeen mittauksen kanssa. Tässä kohtaa täytyy huomauttaa, että vuoden 2021 colmit vielä kytkeytyivät kaikkiin softiin, mutta vuoden 2022 malleissa on uudempi käyttöjärjestelmä tai softa, ja se suostuu kytkeytymään vain valmistajan omaan sovellukseen. Mutta P8 ei ole moksiskaan suihkusta tai uinnista, se on kevyt eikä sitä tarvitse ladata joka yö, ja sen jälkeen en ole varsinaisesti applen kelloa kaivannutkaan. Kovin paljoa!

Jos nyt kuitenkin uskaltautuisin ostamaan uuden Applen kellon, niin luultavasti käyttäisin sitä vain kellona, ja vaihtaisin lenkeille halvemman kellon. Kahden kellon kanssa toista voisi aina ladata sillä aikaa kun toinen on käytössä. Applen voisi ladata vaikka sen lenkin aikana, jolloin sillä voisi yöllä seurata myös unenlaatua - tämähän ei mitenkään aiemmin onnistunut, koska Applen kello jaksoi mennä noin 36 tuntia lataamatta. Eli siis ei edes kahta päivää. Joten se piti ladata joka yö. Joten sitä ei voinut käyttää unenlaadun seurantaan, koska kello oli aina lataustelineessä yöt.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.

1 / 6